کاوش موضوع آلو
صفحه اصلی
آلو
آلو نام یکی از زیرسردههای ششگانه از سردهٔ پرونوس است. این زیرسرده در ایران ۴ گونه گیاه درختی یا درختچهای خودرو دارد. انواع اصلاح شده زیادی در سالهای اخیر در ایران رایج شده است که میوهٔ خوراکی آنها به مصرف تغذیه میرسد در ضمن گروههای زیادی از سایر مناطق جهان به ایران وارد شده که به صورت زینتی کاشته گردیدهاند و میوه آنها نیز گاهی به مصرف تغذیه میرسند.
آلو، یک میوه تک هستهای که از لحاظ رنگ، شکل و اندازه دارای گونههای متفاوتی است.
آلو ارزش تغذیهای فراوانی دارد. این میوه را هم به صورت خام میتوان خورد و هم درون انواع خوراک از آن استفاده کرد.
آلو به احتمال زیاد یکی از اولین میوههای اهلیشده توسط انسان بوده است که منشأ آن به کوهستانهای اروپای شرقی و قفقاز و همچنین چین بازمیگردد. این میوه از آسیا به بریتانیا آورده شد و کشت آن در اندلس، جنوب اسپانیا، مستند شده است. آلوها گروه متنوعی از گونهها هستند که درختانشان در صورت هرس شدن به ارتفاع ۵ تا ۶ متر (۱۶ تا ۲۰ فوت) میرسند. میوه آن یک دِرَپه (میوه هستهدار) با گوشتی سفت و آبدار است.
آلو را میتوان تازه خورد، خشک کرد تا آلو بخارا (آلو خشک) تهیه شود، در مربا استفاده کرد، یا به شراب تبدیل کرد و از آن براندی تقطیر کرد. دانههای آلو (که به آن هسته نیز گفته میشود) حاوی سم شبهسیانیدی به نام آمیگدالین هستند که یک گلیکوزید سیانوژنیک است و باید در مصرف آن احتیاط شود.
در سال ۲۰۲۳، چین ۵۵ درصد از کل تولید جهانی آلو را به خود اختصاص داد. آلوهای ژاپنی یا چینی در بازار میوه تازه غالب هستند، در حالی که آلوهای اروپایی نیز در برخی مناطق رایج هستند.... بیشتر در ویکی پدیا